Hoppa direkt till innehåll
Villa/Flerfamiljshus

Fiber till villor

Att ansluta sin villa till fibernätet har flera fördelar. Allt fler tjänster levereras via bredbandet, vilket ställer höga krav på leveranssäkerhet och bandbredd. Fibernätet har en närmast obegränsad kapacitet vilket gör att du säkrar din villa inför framtiden – hur snabb denna än kommer att bli. Samtidigt ökar du värdet på din villa. Att skaffa fiber har ett investeringsvärde som kan liknas vid ett nytt kök.
För att erbjuda dig som villaägare en anslutning till fibernätet startar vi en kampanj i ditt område. Detta gör vi när vi märker att det finns ett stort intresse för att skaffa fiber där du bor. Genom att söka på din adress ser du om det finns en pågående kampanj i ditt område. Om vi inte har en kampanj i ditt område kan du lämna en intresseanmälan. Prata gärna med dina grannar så att de också går in och visar sitt intresse.
Kampanjen börjar med att vi skickar ut ett erbjudande till alla villaägare i ett område. Om minst 50 % av villaägarna väljer att teckna avtal med oss så ansluter vi er till fibernätet.
Klicka här för att läsa mer om hur det går till att skaffa fiber.
Fiber villa
Så här kan det se ut hemma hos dig
I en villa finns det flera olika stationer som behöver vara kopplade till det öppna stadsnätet. Vi ansvarar för att fiberanslutningen når ditt hus. De olika förgreningarna inne i huset ansvarar du själv för. Själva tjänsterna står din leverantör för.
Vill du veta mer?
Läs mer om fiber och öppet stadsnät i vår broschyr.