Hoppa direkt till innehåll
Bostadsrätt

Fiber till bostadsrätter

När bostadsrätter ansluts till fibernätet tecknar vi ett avtal med bostadsrättsföreningen. Om du sitter i styrelsen kan du skicka en intresseanmälan till oss så hör vi av oss med en offert.
Bor du i lägenhet och vill ha fiber?
Om du bor i lägenhet och är intresserad av att skaffa fiber så prata med styrelsen i bostadsrättsföreningen. Det är föreningen som tecknar avtal med oss.
Så här går anslutningen till
Vi gräver och ansluter en fiberkabel från gatan och in i närmsta husvägg. Vi förser också fastigheten med en anslutningspunkt. Föreningen ansvarar för att det finns, eller byggs, områdesnät och internt fastighetsnät som fördelar anslutningen vidare till alla lägenheter.
Den tekniska utrustningen som består av en switch och fiberboxar (CPE) tillhandahålls av oss, men installationen görs av vår kommunikationsoperatör Zitius. Föreningen ansvarar för att den tekniska utrustningen ansluts till elnätet.
Vi erbjuder gärna kontaktuppgifter till företag som kan hjälpa er med områdesnätet och de interna fiberdragningarna. Den tekniska utrustningen placeras ut först när områdesnätet och det interna fastighetsnätet är på plats.
Teknisk utrustning Switch fiberboxar
Vill du veta mer?
Läs mer om fiber och öppet stadsnät i vår broschyr.