Hoppa direkt till innehåll
Hyresfastighet

Fiber till hyresfastigheter

När hyresrätter ansluts till fibernätet är det du som hyresvärd som tar beslutet om anslutning och som tecknar avtal med oss. Du betalar en engångsavgift i form av en anslutningsavgift. Kontakta oss för priser och offert.
Bor du i hyresrätt och vill skaffa fiber?
Beslutet om att skaffa fiber ligger hos hyresvärden. Vill du ha fiber i din lägenhet är det alltså till hyresvärden du ska framföra dina önskemål. Prata gärna med dina grannar också så att hyresvärden vet hur stort intresset är.
Så här går anslutningen till
Vi gräver och ansluter en fiberkabel från gatan och in i närmsta husvägg. Vi förser också fastigheten med en anslutningspunkt. Du som hyresvärd ansvarar för att det finns, eller byggs, områdesnät och internt fastighetsnät som fördelar anslutningen vidare till alla lägenheter.
Den tekniska utrustningen som består av en switch och fiberboxar (CPE) tillhandahålls av oss, men installationen görs av vår kommunikationsoperatör Zitius. Hyresvärden ansvarar för att den tekniska utrustningen ansluts till elnätet.
Vi erbjuder gärna kontaktuppgifter till företag som kan hjälpa till med områdesnätet och de interna fiberdragningarna. Den tekniska utrustningen placeras ut först när områdesnätet och det interna fastighetsnätet är på plats.
Vill du veta mer?
Läs mer om fiber och öppet stadsnät i vår broschyr.