Hoppa direkt till innehåll
Om öppet stadsnät

Öppet Stadsnät – snabbaste vägen in i framtiden

Öppet Stadsnät är ett fiberbaserat nät med mycket hög hastighet som är anpassat efter dagens och framtidens tjänster.
I vissa av de kommuner där vi bygger fiber kommer man kunna få upp till 1 Gbit/sekund, vilket snart kommer att gälla för alla våra kommuner. I framtiden kommer det att gå ännu snabbare. Själva nätet har i princip obegränsad kapacitet eftersom det fungerar med ljus och fiberoptik. Det är alltså en komplett infrastruktur som överträffar alla tidigare system.
Det öppna stadsnätet fungerar som en slags marknadsplats där vilka tjänsteleverantörer som helst, inom tv, bredband och telefoni, är välkomna att erbjuda sina tjänster. Du som slutkund kan sedan välja dina tjänster fritt bland de tjänsteleverantörer som har valt att ansluta sig till ditt område. Det råder full konkurrens på lika villkor. Motsatsen till detta är ett stängt stadsnät där det bara finns en tjänsteleverantör att välja bland.
Ett öppet stadsnät innebär att du själv kan välja dina tjänster och leverantörer, medan fiber är själva tekniken och infrastrukturen som gör det hela möjligt.
Klicka här för att komma till tjänsteportalen Zmarket. Uppge din adress för att se vilka tjänster som finns och vad de kostar.
Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och runt 480 medarbetare. Vi erbjuder fiber i våra ägarkommuner. Förutom fiber erbjuder vi även lösningar inom el, värme, kyla, gas, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.
Läs mer om Kraftringen på www.kraftringen.se.
Vill du veta mer?
Läs mer om fiber och öppet stadsnät i vår broschyr.