Hoppa direkt till innehåll
Företag

Fiber till företag

Med Kraftringens öppna stadsnät får ditt företag en snabb och trygg fiberuppkoppling, med kapacitet och prestanda som räcker både för idag och för framtiden.
Du väljer själv vilken leverantör du vill teckna avtal med och vilka tjänster du vill ha. Tjänsterna inkluderar internet, telefoni med växelfunktioner, server- och drifttjänster och olika typer av säkerhetslösningar.
Så här går det till för företag att få fiber
  • Vårt fibernät finns i kommunerna Lund, Eslöv, Höör och Lomma. Om ditt företag ligger i ett område där vårt fibernät finns går det sannolikt att koppla in din fastighet. Vi fixar kablarna fram till fastigheten.
  • För att alla på företaget ska få internetanslutning behövs ett lokalt nätverk i fastigheten. Vi rekommenderar gärna en bra leverantör.
  • När det tekniska är på plats behöver du bara välja leverantörer och tjänster. I tjänsteportalen Zmarket ser du vilka leverantörer som är anslutna till det öppna stadsnätet, vilka tjänster de erbjuder och vad de kostar. När du har bestämt dig och valt en tjänst som passar företaget börjar den fungera inom ett par minuter. Support och information om tjänsterna får du från dina leverantörer.
Vad kostar det?
Priset för en fiberanslutning beror på var fastigheten ligger. Vi tar gärna fram en offert till dig. Du betalar en anslutningsavgift när vi kopplar in din fastighet. Därefter betalar du en månadsavgift för de tjänster du beställer av dina tjänsteleverantörer.
Vill du ansluta dig till fibernätet?
Om du äger din fastighet så kan du göra en intresseanmälan här. Om du hyr din lokal så kontaktar du din fastighetsägare för att se till att fastigheten ansluts till fibernätet.
Andra tjänster
Vi erbjuder även andra tjänster till dig som är företagare:
Tjänsten Svartfiber ger företagskunder möjlighet till en egen fiberförbindelse. Svartfiber används för att koppla ihop datautrustning mellan olika adresser, till exempel mellan olika kontor eller byggnader. Läs mer om tjänsten Svartfiber här.
Tjänsten Co-location innebär att du hyr ett skåp i vår hall, och får en säker plats för din eller dina kunders datakraft eller backup. Du har full tillgång till hallen, dygnet runt, alla dagar. Läs mer om tjänsten Co-location här.